Stoppen met roken in het nieuws

Winden van rokers ruiken anders

De winden van rokers ruiken anders dan die van niet-rokers. De geur van darmgassen van rokers, niet-rokers en mensen die gestopt zijn met roken werden vergeleken door onderzoekers van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Zij gebruikte hiervoor een eNose, een elektronische neus

Lees meer

Gezondheid kinderen belangrijkste reden voor rokers om te willen stoppen

De winden van rokers ruiken anders dan die van niet-rokers. De geur van darmgassen van rokers, niet-rokers en mensen die gestopt zijn met roken w91% van de rokers die willen stoppen, zegt dit te doen omdat ze zich zorgen maken over de gezondheid van hun kinderen.

Lees meer

Rokers met een hart-of vaatziekte die stoppen, leven vijf jaar langer

Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. De kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld tien jaar uitgesteld. Dit blijkt uit een promotieonderzoek van arts-onderzoeker Johanneke van den Berg van het UMC Utrecht.

Lees meer

KLM verkoopt geen sigaretten meer in vliegtuig

Rokers die met KLM vliegen kunnen vanaf 1 juli niet langer voordelig peuken inslaan aan boord van het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij vindt het naar eigen zeggen ''niet meer van deze tijd'' om rookwaar aan te bieden. In plaats van de sigaretten komen er nu andere producten in het assortiment.

Lees meer

Roker met hart- of vaatziekte leeft vijf jaar langer na stoppen

Rokers met een hart- of vaatziekte die stoppen met roken leven gemiddeld vijf jaar langer. En de kans op een volgende hart- of vaatziekte wordt met gemiddeld tien jaar uitgesteld, blijkt uit een promotieonderzoek van arts-onderzoeker Johanneke van den Berg van UMC Utrecht.

Lees meer

Verband gevonden tussen roken en onaantrekkelijkheid

Roken heeft mogelijk een negatieve invloed op iemands aantrekkelijkheid. Rokers zouden als minder aantrekkelijk worden gezien dan mensen die niet roken. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Bristol. Zij wilden onderzoeken of iemand op basis van zijn gelaatstrekken beoordeeld kan worden of diegene een roker is.

Lees meer